Behandelwijzen

Fytotherapie

Fyto betekent plant en fytotherapie betekent dus “plantengeneeskunde”.  Binnen de fyto­therapie wordt gewerkt met plantenextracten, die meestal in de vorm van druppels ingenomen worden.

Het mooie van geneeskrachtige planten is dat elke plant verschillende stoffen bevat, die samen één geheel vormen. De werkzame (geneeskrachtige) stoffen en de begeleidende stoffen zorgen samen voor een harmonische, maar toch diepgaande werking op het lichaam. Geneeskrachtige plantenextracten hebben over het algemeen dan ook veel minder bijwerkingen dan chemisch geproduceerde geneesmiddelen.

Het unieke aan de fytotherapie zoals ik die toepas, is het persoonlijke karakter ervan. Voor elke patiënt wordt een persoonlijk mengsel van verschillende plantenextracten gecomponeerd, dat toegespitst is op de hele persoon in kwestie. Er wordt daarbij niet al­leen rekening gehouden met de klachten, die er op dit moment zijn, maar ook met de con­stitutie. Dit heeft als belangrijk voordeel dat de therapie niet blijft steken in symptoom bestrij­ding, maar ruimte biedt voor echte, langdurige genezing.

flowers-chicory-plants-blooming-meadows-summer